Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Έκρηξη Τσιπρα: Σιγά μη φορολογήσει ο Μητσοτάκης τους φίλους του ιδιώτες που κερδίζουν στην ενέργεια

Σε αντίσταση στην αισχροκέρδεια κάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας σε παρέμβασή του στη Βουλή για την ρήτρα αναπροσαρμογής. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ως συνένοχη, επεσήμανε ότι «ρήτρα αναπροσαρμογής να αντιτείνουμε τη ρήτρα πολιτικής αλλαγής» και υποστήριξε την τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην πληρώνεται η ρήτρα έως ότου αποφανθεί

η Δικαιοσύνη για τη νομιμότητά της.

«Η τροπολογία είναι άνευ αντικειμένου γιατί έχει παρέμβει η κυβέρνηση», υποστήριξε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης λέγοντας στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «η τροπολογία σας είναι η απόλυτη κοροϊδία των Ελλήνων».

«Σιγά μη φορολογήσει ο Μητσοτάκης τους φίλους του που έχουν μπει στη ΔΕΗ ή τους ιδιώτες που κερδίζουν στην ενέργεια», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και υπογράμμισε: «Θέλω να καλέσω, όχι τον Κ. Μητσοτάκη αλλά τους πολίτες, το λαό μας, κάθε ιδεολογίας, να αντισταθούν στη χυδαία αισχροκέρδεια και την εκμετάλλευση του μόχθου τους, στη διανομή ιματίων τους και ανοχή και συνενοχή κυβέρνηση Μητσοτάκη! Στη ρήτρα αναπροσαρμογής να αντιτείνουμε τη ρήτρα πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος το συντομότερο γρηγορότερο καλύτερο!».

Ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για «λαίλαπα» και σημείωσε ότι «στην κυβέρνηση δεν έχετε πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει. Βλέπετε στην αδιαμεσολάβητη επαφή του ΣΥΡΙΖΑ κομπάρσους. Θαρρείτε ότι η κοινωνία σήμερα βρίσκεται στον κόσμο που εσείς ζείτε. Δεν είναι έτσι και οι βουλευτές σας το καταλαβαίνουν. Πήγαν το Πάσχα στην επαρχία. Αυτοί που διαμαρτύρονται είναι και δικοί σας ψηφοφόροι».

Μάλιστα αναφέρθηκε στην κριτική Σαμαρά στην «τραγική πολιτική Μητσοτάκη» και στην διάσημη αναφορά του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου «το τζάμπα πέθανε» λέγοντας εμφατικά: «Αν το τζάμπα πέθανε, πληρώστε το δανεισμό σας από τα χρέη της ΝΔ, τα 340 εκατ. ευρώ, και μετά κουνήστε το δάκτυλο στους πολίτες των οποίων δεν είναι επιλογή να μην πληρώσουν, αλλά είναι αντικειμενική αδυναμία να πληρώσουν».

«Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μέτρα κατά της ακρίβειας τα οποία δεν τα βλέπει ο πολίτης στους λογαριασμούς, Στη ΔΕΘ είπατε ότι θα καλύψετε το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής. Πέρασαν 9 μήνες και έχει μετατραπεί σε λαιμητόμο. Σταματήστε να συμπεριφέρεστε με κυνικό τρόπο, να υποβαθμίζετε τους πολίτες, να υποτιμάτε τη νοημοσύνη τους και κυρίως να τους αποκαλείτε και τζαμπατζήδες», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «τα μέτρα που ανακοινώσατε αφήνουν ανέγγιχτο το μηχανισμό της ακρίβειας».

«Θα γυρίσει μπούμερανγκ σε σας και θα τροφοδοτήσει την οργή στην κοινωνία όταν οι πολίτες περιμένουν να δουν 600αρι και θα δυο 80αρι και 100αρι», προειδοποίησε. Ο Αλ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι «δεν καλούμε σε ένα κίνημα «δεν πληρώνω. Καλούμε όμως να σταματήσετε να τους λέτε τζαμπατζήδεςκαι να τους απειλείτε με διακοπή του ρεύματος».

«Σταματήστε να κόβετε το ρεύμα σε οικογένειας που δεν έχουν δυνατότητα να πληρώνουν το κεφαλικό φόρο που ονομάσθηκε ρήτρα αναπροσαρμογής», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «επέλαση στο δημόσιο πλούτο, γιουρούσι, λεηλασία» και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «μετατρέψατε τη ΔΕΗ σε μαγαζί πρόσληψης γαλάζιων παιδιών με δυσθεώρητες αμοιβές».

Ακόμη κάλεσε την κυβέρνηση να ανακοινώσει ποια είναι τα υπερκέρδη των παραγωγών ενέργειας. «Δώστε λογαριασμό. Έχει περάσει ενάμιση μήνας από τότε που ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ουρανοκατέβατα κέρδη. Τα υπολογίσαμε εμείς σε 1,5 δις. Δώστε εσείς τα νούμερα. Η ΡΑΕ διαρρέει ότι δεν είναι. Πόσα είναι; Να ενημερώσει ο πρωθυπουργός. Πόσα είναι;», είπε και αναρωτήθηκε «αυτή είναι η έγνοια σας; Να μειώσει τη φορολογία από αυτούς που έχουν αφαιμάξει τα νοικοκυριά;».

 

www.olympia.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου