Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Παίρνει ζωή και πάλι ο πρώην ΑΗΣ Καρδιάς;;

 Παίρνει ζωή και πάλι ο πρώην ΑΗΣ Καρδιάς;;

Αύξηση της κινητικότητας στις εγκαταστάσεις του πρώην ΑΗΣ Καρδιάς, φέρνουν οι νέες εξελίξεις στα ενεργειακά. Σύμφωνα με πληροφορίες του “Π”, τμήμα των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού της μονάδας, θα αξιοποιηθεί στις διαφορετικά στάδια παραγωγής και διαδικασίες ευστάθειας του ηλεκτρικού

συστήματος. Συγκεκριμένα, πρόκειται να χρησιμοποιηθούν οι γεννήτριες της μονάδας, προκειμένου να εκτονώνεται το φορτίο που παράγεται από τις ΑΠΕ και μπαίνει απότομα στο σύστημα. Ειδικότερα, για να αντιμετωπιστούν τεχνικά ζητήματα (peak συνημιτόνου τάσης) που φέρνει η ραγδαία αύξηση της ισχύος των έργων ΑΠΕ, και να εμποδιστεί η απώλεια ενέργειας, κρίθηκε σκόπιμο να αξιοποιηθούν οι γεννήτριες ως στρεφόμενοι πυκνωτές. 

Πέραν αυτού, πλήθος μηχανημάτων από τον κεντρικό μηχανισμό του ΑΗΣ, πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από τη ΔΕΗ για τη λειτουργία της νέας μονάδας ΣΗΘΥΑ που λειτουργήσει η Εταιρεία για την τροφοδοσία των τριών δικτύων Τηλεθέρμανσης (Αμύνταιο, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα). 

Τέλος, σχεδιάζεται στην περιοχή παραπλεύρως των εγκαταστάσεων του ΑΗΣ, να γίνει από τη ΔΕΗ έργο αντλησιοταμίευσης, το οποίο θα αξιοποιήσει με καινοτόμο τρόπο τον υδάτινο πλούτο της περιοχής για την αποθήκευση ενέργειας.


Πηγή: https://e-ptolemeos.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου