Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Ρουβίκωνας: Συγκέντρωση έξω από το σπίτι του προέδρου & διευθ. συμβούλου της ΔΕΗ

Ρουβίκωνας: Συγκέντρωση έξω από το σπίτι του προέδρου & διευθ. συμβούλου της ΔΕΗ

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το σπίτι του προέδρου και διευθύνοντα σύμβουλου της ΔΕΗ, Γιώργού Στάσση στην Εκάλη, από την ομάδα του Ρουβίκωνα 

Η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα έχει ως εξής:

«Τα golden boys της ΔΕΗ δεν είναι παρά η επανάληψη του ίδιου έργου που είδαμε να εκτυλίσσεται με τα golden boys του ΟΤΕ και του

ΟΣΕ στο παρελθόν και της συνέχειας, που ακολουθεί με τον ΕΦΚΑ.

Το κράτος βάζει τα δικά της παιδιά σε θέσεις ευθύνης με μισθούς που αγγίζουν τα πλούτη βασιλέων άλλων εποχών. Τα έξοδα εκτοξεύονται και ο οργανισμός με συνοπτικές διαδικασίες βαπτίζεται μη-βιώσιμος και μεταβιβάζεται στα συμφέροντα ιδιωτών, με το αζημίωτο και για όλους τους εμπλεκόμενους στη συνέχεια.

Ένα από τα τελευταία λάφυρα των ιδιωτών, η ΔΕΗ, ανέδειξε τον Γιώργο Στάσση στον αποφασιστικό εκτελεστή, ο οποίος πλέον απολαμβάνει τα πλούτη του με μισθό ύψους 360.000€ το χρόνο και μοίρασμα bonus ύψους 16 εκ. € στην αγέλη και στον εαυτό του, αφότου κρίθηκε επικερδής η διαχείριση της υπερκοστολόγισης εις βάρος όλων μας. Διαχείριση η οποία περιλάμβανε εντός άλλων και την αύξηση των διευθυντών από 27 σε 100 και των γενικών διευθύνσεων από 7 σε 14, μεταφορές ποσών που αγγίζουν τα 48 εκ. € στα ΜΜΕ και απευθείας αναθέσεις.

Στο πρόσωπο του Γ. Στάσση βλέπουμε όλη την διδακτέα ύλη της σχολής του νεοφιλελευθερισμού. Βόλεμα «των δικών μας», όπως έχουμε ακούσει να λέει ο Μ. Βορίδης, λίστες καλής θέλησης στα ΜΜΕ τύπου Σ. Πέτσα, απευθείας αναθέσεις αλά Σ. Νικολάου, αριστοκρατικά φαγοπότια και ο λογαριασμός στους από κάτω.

Αφού λοιπόν, μιλάμε για πλούτη βασιλέων, ο Γ. Στάσσης έκρινε και σκόπιμο να ζήσει ως ένας, μιας και πλέον ξεκίνησε την ανοικοδόμηση ενός εξοχικού 750 τ.μ. στην Τζια. Και όπως πολλοί αντιπρόσωποι της κυβέρνησης δήλωσαν πρόσφατα στα Μ.Μ.Ε., εμείς είμαστε απλά οι ανίκανοι και κουτοί να καταλάβουμε, πόσο τα αξίζει και από τι μας έσωσε.

Όλα αυτά συμβαίνουν ταυτόχρονα, με τον μέσο καταναλωτή να βρίσκεται ένα λογαριασμό μακριά από το να χάσει την πρόσβαση στο ρεύμα και τη θέρμανση, ενώ αντικρίζουμε λογαριασμούς με ποσά έως και υπερδιπλάσια του μισθού. Ενός μισθού που οριακά καλύπτει την επιβίωση έπειτα από 10ωρα και 12ωρα εργασίας.

Οι υποσχέσεις για φτηνό ρεύμα με την ιδιωτικοποίηση, τα χρηματιστήρια ενέργειας και κάθε άλλο ευφάνταστο τεχνοκρατικό παραμύθι έχουν καταρρεύσει και ο κόσμος ξέρει πολύ καλά ποιον να κατηγορήσει.

Αν αυτή είναι η σωτηρία, που μας εξασφάλισαν τα golden boys, που νιώθουν βασιλιάδες, τότε θα προτιμήσουμε το ιστορικό παράδειγμα και χρέος του εκθρονισμού τους.

Δε χρειαζόμαστε σωτήρες, ούτε αριστεία, τα αναγκαία αγαθά δε θα τα κάνετε δουλεία.

Ρουβίκωνας».

Δείτε το σχετικό video:

 

Πηγή: indymedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου