Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

ΔΕΗ και άλλοι πάροχοι «απειλούν» σχολεία με διακοπές ρεύματος - Λίγες μέρες πριν τις εξετάσεις

Τάξη δημοτικού σχολείου  (InTime Photos)

Στο «σκοτάδι» κινδυνεύουν να μείνουν σχολεία του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και του Περάματος για τους ανεξόφλητους λογαριασμούς που αντικειμενικά αδυνατούν να πληρώσουν, λόγω των υπέρογκων φετινών χρεώσεων.

Όπως αναφέρουν οι δήμαρχοι των συγκεκριμένων περιοχών ενώ το ενεργειακό κόστος έχει υπερδιπλασιατεί, νοικοκυριά και επιχειρήσεις

και υπηρεσίες αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Σχετική αναφορά έκανε προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Βουλευτής Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Ραγκούσης, σχετικά με τις απαράδεκτες απειλές που καταφθάνουν μέσω επιστολών της ΔΕΗ. Ταυτόχρονα, οι δήμοι καλούν την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα απέναντι σε αυτούς στους εκβιασμούς, λίγο πριν τις προαγωγικές και τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, εφαρμόζοντας ειδική τιμολογιακή πολιτική για τα σχολεία και αυξάνοντας τη χρηματοδότηση για τις λειτουργικές τους ανάγκες.

Η αναφορά του βουλευτή

Ο Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, έχοντας υπόψη του την από 17-5-2022 ανακοίνωση του Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και το από 20-5-2022 δελτίο Τύπου του Δημάρχου Περάματος, τα καταθέτει ως αναφορά προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων, ζητώντας άμεσες απαντήσεις για τα μέτρα που προτίθενται να πάρουν, ώστε να μη διακοπεί το ρεύμα στις σχολικές μονάδες των Δήμων της Β΄ Πειραιά και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Στην ανακοίνωσή τους οι Δήμαρχοι Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Περάματος, αναφέρουν μεταξύ άλλων:

1. Το τελευταίο διάστημα καταφθάνουν συνεχώς ειδοποιητήρια διακοπών ηλεκτροδότησης για ανεξόφλητους λογαριασμούς σε σπίτια και επιχειρήσεις.

2. Η ΔΕΗ και οι άλλοι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης, αφού εφάρμοσαν μια απαράδεκτη τιμολογιακή πολιτική σε βάρος των καταναλωτών, καλώντας τους να πληρώσουν υπέρογκα ποσά τα οποία δεν δημιούργησαν ποτέ, κλιμακώνουν την επίθεση τους απειλώντας με διακοπές ρεύματος όσους δεν «συμμορφώνονται στις υποδείξεις».

 

3.Η εκβιαστική αντιμετώπιση της ΔΕΗ δεν μπορεί και δεν θα μείνει αναπάντητη. Δεν θα ανεχτούμε τη λογική που οδηγεί σε τέτοιου είδους απειλητικά έγγραφα.

4. Τη στιγμή που το ενεργειακό κόστος των σχολείων, των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχει υπερδιπλασιαστεί, χωρίς να έχει τροποποιηθεί η κατανάλωση ρεύματος, το θράσος ορισμένων στελεχών της ΔΕΗ δεν έχει όριο.

 5. Είναι επιτακτική ανάγκη να εφαρμοστεί μία ειδική τιμολογιακή πολιτική για τις σχολικές μονάδες με την πολιτεία να αναλαμβάνει την ενεργειακή δαπάνη των σχολείων, ώστε να μπορούν να έχουν μια στοιχειώδη λειτουργία.

6. Η κυβέρνηση οφείλει να αυξήσει τις κρατικές χρηματοδοτήσεις των σχολείων μας και να ανταποκριθεί στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες της σχολικής κοινότητας.

7. Δεν θα ανεχθούμε την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και τη δημιουργία πολιτών δεύτερης κατηγορίας.

 

 Νικολίτσα ΤρίγκαΝικολίτσα Τρίγκα 

www.ethnos.gr

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου