Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Άρχισε τις Ρήτρες και η ΔΕΗ!

Έκτακτη ενημέρωση - Άρχισε τις Ρήτρες και η ΔΕΗ!

Οι πελάτες της ΔΕΗ πήραν ήδη τους πρώτους λογαριασμούς με την επιβάρυνση ρήτρας κόστους αγοράς δικαιωμάτων εκπομπών CO2 ("χρέωση CO2" στον λογαριασμό). Υπολογίζουμε ότι η επιβάρυνση αυτή για τις καταναλώσεις Απριλίου (0,00764 ευρώ /Kwh) ισοδυναμεί με αύξηση περίπου 7% στο ανταγωνιστικό μέρος των τιμολογίων της ΔΕΗ. Για ένα μέσο καταναλωτή (1.250 κιλοβατώρες το τετράμηνο) αυτό σημαίνει περίπου 30 ευρώ τον χρόνο αυξημένη δαπάνη για ρεύμα (περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ).

Η τιμή της ρήτρας αυτής θα αλλάζει κάθε μήνα με μια φόρμουλα που - μεταξύ άλλων - αυξάνεται όσο μειώνεται το

μερίδιο της ΔΕΗ στην αγορά! Ο αλγόριθμος του allazorevma.gr έχει ήδη ενημερωθεί και θα συνεχίσει να ενημερώνεται κάθε μήνα.


Για να δείτε τα αποτελέσματα της σύγκρισης του allazorevma.gr με την εκτίμηση μας για την επιβάρυνση ρήτρας στα προγράμματα της ΔΕΗ αλλά και των υπόλοιπων Παρόχων, επιλέξτε στο βήμα 2 ότι θέλετε τα αποτελέσματα της σύγκρισης να λαμβάνουν υπ΄όψιν τον "Συντελεστή Επιβάρυνσης Ρήτρας Οριακής Τιμής Συστήματος/Χρέωσης CO2".


Υπενθυμίζουμε ότι επιλέγοντας στην σύγκριση το φίλτρο '' ΧΩΡΙΣ ΡΗΤΡΑ ΟΡΙΑΚΗΣ ΤΙΜΗΣ '' μπορείτε να δείτε στα αποτελέσματα μόνο τα προγράμματα με σταθερή τιμή  -χωρίς ρήτρες.

 



Περισσότερα για τον τρόπο υπολογισμού των ρητρών της ΔΕΗ αλλά και των υπόλοιπων Παρόχων στην σύγκριση του allazorevma.gr μπορείτε να διαβάσετε εδώ

 

allazorevma.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου