Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Σκέρτσος για ΔΕΗ: Το Δημόσιο παραμένει ο κυρίαρχος μέτοχος

Σκέρτσος για ΔΕΗ: Το Δημόσιο παραμένει ο κυρίαρχος μέτοχος

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης στον ειδικό φόρο κατανάλωσης, ο υπουργός είπε πως «θα διευρύνουμε περαιτέρω το επίδομα θέρμανσης»

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τον ΑΝΤ1 μίλησε ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.  Μεταξύ των θεμάτων

που συζήτησε ήταν η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Ο υπουργός κατηγόρησε αυτούς «που υποστηρίζουν την κρατική ΔΕΗ είναι που την οδήγησαν να χρεωθεί» και συμπλήρωσε πως η ΔΕΗ «είχε ακριβό τιμολόγιο που παραγόταν από ‘βρώμικη’ μορφή ενέργειας,  λόγω του λιγνίτη πληρώνουμε ακριβότερο ρεύμα».

Όπως είπε ο Υπουργός Επικρατείας, «πρέπει να γίνουν πολλές επενδύσεις για να υπάρξει εναλλακτική πηγή ενέργειας. Το 34% εξασφαλίζει στο Δημόσιο την κυριαρχία. Δεν υπάρχει άλλος, στρατηγικός επενδυτής. Το δημόσιο παραμένει ο κυρίαρχος μέτοχος. Με τον τρόπο που γίνεται η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εξασφαλίζεται η κυριαρχία της ΔΕΗ».

«Υπάρχουν ακόμα μεγάλες αδικίες στο φορολογικό μας σύστημα και μία μία διορθώνονται. Εισάγουμε πολλά κίνητρα για το «Εξ-οικονομώ».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης στον ειδικό φόρο κατανάλωσης, είπε πως «θα διευρύνουμε περαιτέρω το επίδομα θέρμανσης, το Δεκέμβρη τα νοικοκυριά που λαμβάνουν επίδομα αλληλεγγύης, θα λάβουν επιπλέον επίδομα».


997.jpg

www.worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου