Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Τήλος / «ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ οι υπεύθυνοι των συνεχών διακοπών ρεύματος»

Τήλος Ανεμογεννήτρια

Τη ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ καταγγέλλει ως υπευθύνους των συνεχών διακοπών ρεύματος στην Τήλο η δήμαρχος του νησιού, Μαρία Καμμά-Αλειφέρη την ώρα που το «Tilos project» (πρωτοποριακή

ήπιας μορφής παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας), λειτουργεί πλήρως εδώ και τρία χρόνια.

Όπως τονίζει με ανακοίνωσή της η δήμαρχος του νησιού «το βραβευμένο έργο εξασφαλίζει ενεργειακή αυτονομία στην Τήλο σε περίπτωση διακοπής, αν η βλάβη δεν βρίσκεται φυσικά στο δίκτυο εντός Τήλου. Η ενέργεια αυτή βρίσκεται εκεί, αποθηκευμένη μόνιμα στις μπαταρίες του έργου. Η απίστευτη γραφειοκρατία ωστόσο, εμποδίζει μέχρι σήμερα το σύστημα να λειτουργήσει».

Καταλήγοντας, η Μαρία Καμμά-Αλειφέρη σχολιάζει ότι «δεν θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν συμφέροντα που ενοχλούνται από το παράδειγμα της Τήλου και προσπαθούν να παρεμποδίσουν την ενδεχόμενη μίμησή του και από άλλα νησιά ή περιοχές» και απευθύνει έκκληση και αυστηρή προειδοποίηση, προς τους αρμόδιος, να μην παίζουν με τις τύχες ενός ακριτικού νησιού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Φτάνει πια με τις διακοπές ρεύματος!

Ως δήμαρχος Τήλου καταγγέλλω την ταλαιπωρία που υφίσταται το νησί μου από τις συνεχιζόμενες διακοπές ρεύματος.

Δεκαετίες τώρα, οι κάτοικοι, οι επισκέπτες και ιδιαίτερα οι επαγγελματίες της Τήλου, υποφέρουν από τις ξαφνικές πολύωρες διακοπές, που έχουν βαρύ οικονομικό κόστος, αλλά και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι το πολυβραβευμένο διεθνώς, ως πρωτοποριακή μορφή ήπιας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας “Tilos project”, λειτουργεί πλήρως εδώ και τρία χρόνια, οι διακοπές συνεχίζονται με απόλυτη ευθύνη της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ.

Το βραβευμένο έργο εξασφαλίζει ενεργειακή αυτονομία στην Τήλο σε περίπτωση διακοπής, αν η βλάβη δεν βρίσκεται φυσικά στο δίκτυο εντός Τήλου. Η ενέργεια αυτή βρίσκεται εκεί, αποθηκευμένη μόνιμα στις μπαταρίες του έργου. Η απίστευτη γραφειοκρατία ωστόσο, εμποδίζει μέχρι σήμερα το σύστημα να λειτουργήσει.

Δεν θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν συμφέροντα που ενοχλούνται από το παράδειγμα της Τήλου και προσπαθούν να παρεμποδίσουν την ενδεχόμενη μίμησή του και από άλλα νησιά ή περιοχές.

Απευθύνω έκκληση και αυστηρή προειδοποίηση, προς κάθε αρμόδιο:Μην παίζετε με τις τύχες ενός ακριτικού νησιού, που αναπτύσσεται αδιάκοπα, με πολύ κόπο όμως των κατοίκων του.

Η Δήμαρχος Τήλου
Μαρία Καμμά-Αλειφέρη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου