Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Πώληση ΔΕΗ: Αγαπητοί καταναλωτές, έρχεται κόλαση

ΔΕΘ Μητσοτάκης

Ύπουλη ενέργεια που ισοδυναμεί με εθνικό έγκλημα

Λίγες μόλις ημέρες μετά την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ, Έρχεται η αιφνίδια εξέλιξη με την εκποίηση της ΔΕΗ. Αιφνίδια για όλους εμάς, διότι ο πρωθυπουργός γνώριζε τι πρόκειται να συμβεί, όμως το απέκρυψε από τον ελληνικό λαό. Αυτό το στοιχείο από μόνο

του, είναι ανεπίτρεπτο και εξαιρετικά ύποπτο.

Η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΔΕΗ κατά 750 εκατ. ευρώ με τους όρους που γίνεται , δηλαδή χωρίς τη συμμετοχή του βασικού μετόχου που είναι το ελληνικό δημόσιο, ισοδυναμεί με «παραίτησή» του από την μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της πατρίδας μας. Μία επιχείρηση η οποία είναι εξέχουσας κοινωνικής, οικονομικής και εθνικής σημασίας.

Κοινωνικής, διότι οι λογαριασμοί του ρεύματος αποτελούν ένα σχεδόν ανελαστικό κόστος που επιβαρύνει το σύνολο των ελληνικών νοικοκυριών. Όταν το κράτος απεμπολεί το δικαίωμα ελέγχου των τιμολογίων σε ένα αγαθό το οποίο είναι βασικό και επηρεάζει τις ζωές του συνόλου του πληθυσμού, διαπράττει ένα έγκλημα κατά της κοινωνίας.

Οικονομικής, διότι Το κόστος της ενέργειας είναι η βασική παράμετρος ανταγωνιστικότητας μίας χώρας. Επηρεάζει οριζόντια το σύνολο των τιμών των προϊόντων και κατά μεγάλο μέρος, την πλειοψηφία των παρεχομένων υπηρεσιών. Ένας ιδιώτης ο οποίος θα τιμολογεί ανεξέλεγκτα το προϊόν του, δεν θα έχει καμία ευαισθησία και κανένα ενδιαφέρον να ασκήσει ανταγωνιστική πολιτική προκειμένου να βοηθήσει στην συνολική ανάπτυξη της οικονομίας. Το αντίθετο. Θα είναι σε θέση να εκβιάσει το ίδιο το κράτος και την κάθε κυβέρνηση, έχοντας τα χέρια του ένα υπερόπλο που μπορεί να επηρεάσει ακόμα και τους ρυθμούς ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας!

Εθνικής, διότι απλούστατα είναι αδιανόητο να εκποίησης την βιομηχανία και τα δίκτυα παραγωγής και μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος, σε μία χώρα η οποία αντιμετωπίζει οξύτατη εθνική κρίση σε πολλά επίπεδα. Η Ελλάδα δεν είναι Λουξεμβούργο η Ελβετία, ούτως ώστε ένα αγαθό βασικό για την ίδια την άμυνα της χώρας, να βρίσκεται στα χέρια ιδιώτη και ως φαίνεται, αλλοδαπού!

Πρόκειται λοιπόν για ένα προμελετημένο έγκλημα, το οποίο συνεχίζει την εγκληματική πολιτική του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου που εκχώρησαν τον Ο.Τ.Ε. σε Γερμανούς. Αφού δηλαδή εκχωρήσαμε τις τηλεπικοινωνίες σε αλλοδαπούς, τώρα εκχωρούμε και την ενέργεια. Μετατρέποντάς το κράτος σε ένα πραγματικό κουφάρι, με μία ύπουλη μεθόδευση την οποία δεν γνώριζαν ούτε οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση.

Την εφιαλτική αυτή εξέλιξη θα την νιώσει στο πετσί του σύντομα κάθε έλληνας, ο οποίος θα βλέπει το κόστος του ρεύματος να αυξάνεται και τις κοινωνικές παροχές και διευκολύνσεις να εξανεμίζονται. Με απλά λόγια, η ζωή κάθε Έλληνα, ειδικά των μικρομεσαίων, θα μετατραπεί σε κόλαση μόνο και μόνο από αυτή την κυβερνητική μεθόδευση.

Δυστυχώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει την αντεθνική δράση του Κώστα Σημίτη, αφαιρώντας από την Ελλάδα κάθε δυνατότητα ανάπτυξης αλλά και ουσιώδους αντίστασης έναντι των εξωτερικών απειλών.

Η ομολογία του κυβερνητικού εκπροσώπου σήμερα το πρωί στον Σκάι, είναι ενδεικτική:

 ww.newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου