Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

"Ο κυβερνητικός σχεδιασμός για παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ μπορεί να απαντηθεί στην πράξη από τον οργανωμένο μαζικό αγώνα μας"


Συναδέλφισσες-φοι

Την Τρίτη 28-9-2021 πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τα ζητήματα της ηλεκτρικής ενέργειας, μετά τις κυβερνητικές αποφάσεις για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της εκποίησης του ΔΕΔΔΗΕ, στα πλαίσια της πολιτικής της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η πρόταση της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ στο Δ.Σ ήταν ότι σε αυτή τη φάση αυτό που προέχει είναι να οργανωθεί άμεσα ο αγώνας ενάντια στον νέο γύρο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ

προκειμένου να μην χαθεί χρόνος τον οποίο θα αξιοποιήσει η κυβέρνηση για να προωθήσει τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της.

Προτείναμε για αυτή την βδομάδα επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, κλιμάκωση την επόμενη εβδομάδα με 24ωρη απεργία και ετοιμότητα για την συνέχεια.

Παράλληλα η ΓΕΝΟΠ και τα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν πρωτοβουλίες ώστε να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι του κλάδου, να έρθουμε  σε επαφή με άλλα εργατικά σωματεία, συλλόγους, και φορείς των λαϊκών στρωμάτων, στο πλαίσιο να μην πληρώσει πάλι ο λαός τα σπασμένα αυτής της πολιτικής, να ακυρωθούν οι νέες αυξήσεις στο ρεύμα, να γίνει η ηλεκτρική ενέργεια πραγματικά κοινωνικό αγαθό με πρόσβαση σε όλους και οι εργαζόμενοι του κλάδου να ανακτήσουν και να διασφαλίσουν τα δικαιώματα τους.

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ πήρε απόφαση για  24ωρη απεργία και συλλαλητήριο στις 19 του Οκτώβρη ημέρα που θα συνέλθει η ΔΣ των μετόχων της ΔΕΗ αφήνοντας να χαθεί πολύτιμος χρόνος για την οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα. Παράλληλα ενημέρωση του προσωπικού, συναντήσεις με φορείς, σωματεία και κόμματα της αντιπολίτευσης.

Συνάδελφοι

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός για παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ μπορεί να απαντηθεί στην πράξη από τον οργανωμένο μαζικό αγώνα μας. Δίνουμε την μάχη για την επιτυχία της απεργίας.

Η Αγωνιστική Συνεργασία με όσες δυνάμεις διαθέτει θα μπει στην μάχη της ενημέρωσης των εργαζόμενων και στην οργάνωση του αγώνα.

Καλούμε όλους και όλες στις κινητοποιήσεις ώστε να αποτρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης.

 

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου